Skip to main content

Hoe werkt metabolic balance

Ons lichaam werkt alleen goed als de energiebanen in balans zijn. Wat we eten heeft invloed op onze energiebanen en onze hormoonhuishouding. En dat beïnvloedt dan weer ons gewicht, ons humeur en onze conditie.

We eten in deze drukke tijden vaak ongezond. In de supermarkt kiezen we sneller voor kant-en-klaarmaaltijden of nog makkelijker: we laten pizza’s, snelle sushi en snacks thuisbezorgen. Gezonde voeding schiet er snel bij in. Daarnaast is niet alle groente, fruit, vis of vlees voor iedereen even gezond.

Iemand met een trage schildklier moet oppassen met de hoeveelheid soja die men eet. En mensen met nierstenen moeten een goede balans zoeken tussen tomaten eten, of rabarber of nog een extra kopje koffie drinken. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Omdat ook dit allemaal heel persoonlijk vastgesteld moet worden, houd ik het bij deze voorbeelden.

Maar, wat is Metabolic Balance nou eigenlijk?

Metabolic Balance® is een voedingsplan. Wil je afvallen? Dat kan. Moet je aankomen? Ook dat kan.

Het programma kijkt holistisch naar de mogelijkheid het metabolisme van het lichaam naar een gezonde balans te brengen. Een holistische kijk betekent dat we kijken naar de samenhang van alle lichamelijke en hormonale processen om te zien waar we gezonde aanpassingen kunnen doorvoeren.

Het helpt ook bij het verminderen van lichamelijke klachten zoals jicht, reuma, fibromyalgie, PCOS, metabool syndroom, diabetes II, migraine en zelfs depressieve klachten. 

20 jaar onderzoek

De onderzoekers van Metabolic Balance® onderzoeken al bijna 20 jaar “gezond eten”. Samen met artsen, voedingswetenschappers en computerdeskundigen ontwikkelden zij een computerprogramma om dit probleem op te lossen.

In ons eerste consult nemen we bij Mzani bloed af. Hieruit lezen we de bloedwaarden die we  in het computerprogramma invoeren. Het programma berekent aan de hand van je bloedwaarden een persoonlijk voedingsplan.

Reset your body bij Mzani

Een persoonlijk voedingsplan

Met dit zeer persoonlijke voedingsprogramma en de daarbij behorende maaltijden en voedingsrichtlijnen ondersteunen we de natuurlijke productie van insuline. Dat helpt weer bij een uitgebalanceerde hormoonhuishouding en daarmee een gezonde stofwisseling. Je gewicht zal er wel bij varen.
Je merkt al na een paar dagen dat het werkt. Je krijgt meer energie, voelt je vitaler. De voor een goede gezondheid zo noodzakelijke lichaamsbeweging wordt steeds makkelijker, omdat je je gezonder gaat voelen.