Skip to main content
Mzani laat uw ontlasting onderzoeken bij Sanitas Humanus

Darmflora-onderzoek

Jouw gezondheid hangt voor een heel groot deel af van wat er zich afspeelt in je darmen. De Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa (chronische ontsteking in je darmen), maar ook allergieën en hooikoorts, eczeem kunnen allemaal veroorzaakt worden door verstoring in je darmflora. En wist je dat ook je geestelijke gezondheid onder andere gestuurd wordt door je darmflora?

Darmflora?

Darmflora zijn de gisten, bacteriën, schimmels  en parasieten in onze darmen. Als ze goed met elkaar samenwerken heb je gezonde darmflora. Maar ja, dat samenwerken hè? Dat is in deze tijden van haast, haast, haast, makkelijk te verkrijgen junkfood en vaak te weinig beweging heel lastig voor elkaar te krijgen.


Veel klachten verminderen door het versterken van de darmslijmvliesbarrière en het in balans brengen van je darmflora.

Onderzoek

Om te zien hoe gezond jouw darmen zijn en om te zien of jouw darmflora hun werk doen laten we jouw ontlasting nakijken bij het laboratorium van RP Sanitas Humanus. Je krijgt van ons een setje mee om je ontlasting op te vangen en naar het laboratorium te sturen.

De uitkomst van het onderzoek ontvangen wij vaak al binnen 10 werkdagen. Dat ligt ook een beetje aan welk onderzoek er gedaan moet worden. We verwerken de gegevens in een uitgebreid rapport en stellen als dat nodig is een behandelplan op. Zodra het rapport klaar is maken we een afspraak om dit alles met u te bespreken.


Bij het behandelplan gaan we zeker niet in tegen de adviezen van je (huis)arts, maar vullen die graag aan. We raden je altijd aan om naar je huisarts te gaan als de uitslagen van de test dit aangeven.