Skip to main content

DNA-analyseWaarvoor gebruiken we DNA-analyse?

We gebruiken een reeks DNA-testen om een beter begrip te krijgen van wat u nodig heeft voor een optimale gezondheid en voeding. 

Met de uitkomst van de genetische test kunnen we u helpen bij onder andere: 

 • gewichtsbeheersing
 • risicobeheer voor chronische ziekten
 • sportieve prestatie
 • en herstel na high intensity sporten.


Hoe werkt een DNA-analyse?

De test voert u zelf uit met de testkit die u via Mzani bestelt. In deze kit zit een buisje met afsluiting waarin u uw speeksel opvangt. Dit buisje stopt u in de bijgeleverde retourenvelop en stuurt u naar  het DNA-laboratorium.

Iedere DNA-test kan aangepast worden op uw wensen. Dat kan dus veel verschillende rapportages opleveren. Om die keuze wat makkelijker te maken, zijn 6 basistesten samengesteld, die u hieronder vindt.

U en ik bespreken samen welke rapportage het best past voor u.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Deense DNA-life.

DNA analyse in Regio Rijnmond
 • DNA-health:

  Mzani’s meest uitgebreide test met rapportage uit 45 meetpunten.

  Dit helpt ons bij het vaststellen van de optimale voeding die nodig is voor een goede gezondheid, een lang leven en beperking van het ziekterisico.

   

 • DNA-dieet:

  Gewichtsbeheersing en gezond eten zijn een onlosmakelijk onderdeel van de gezondheid op de lange termijn en kunnen een slechte gezondheid en verschillende chronische ziekten voorkomen. 

  Hiervoor kijken we naar 18 genen, die inzicht geven in de rol van koolhydraten, verzadigde vetten, eiwitten op uw gewicht en uw algehele gezondheid. We brengen zo in kaart welke voedingsmiddelen voor u belangrijk zijn en welke u beter kunt vermijden.

   

 • DNA-sport:

  DNA sport helpt ons te bepalen wat de beste manier is om uw sportpotentieel te maximaal te benutten, blessures te voorkomen en het herstel te optimaliseren om daarna weer topprestaties te bereiken.


 • DNA-mind:

  De DNA mind-test analyseert 30 genen waarvan is aangetoond dat ze een duidelijk verband hebben met belangrijke psychische stoornissen.


 • DNA-huid:

  22 rapportagepunten die uitslagen bevatten over de conditie van uw huid. Hoe is het gesteld met collageen, pigmentatie, huidgevoeligheid, zelfherstellend vermogen en bescherming bij oxidatieve stress.

  Op basis van de resultaten van de DNA-huidtest ontvangt u een advies over uw levensstijl, uw voeding, en huidverzorging om de zichtbare tekenen van veroudering te verminderen.

   

 • DNA-oestrogeen:

  Voor de vrouw in de (peri) menopause meten we 6 punten die betrekking hebben op de biosynthese, oestrogeenmetabolisme en detox-fases. U krijgt hiermee een persoonlijk advies over uw voeding in deze nieuwe fase in uw leven.

   

 • DNA-medcheck:

  Hiermee testen we  hoe jouw genen reageren op de voorgeschreven medicijnen.

  We kijken naar de twintig meest voorgeschreven medicijngroepen.

Veelgestelde vragen over DNA-analyse

Wie kan mijn genetische gegevens bekijken?

DNA-life stuurt alleen jou een eigen inlogcode voor de uitslagen van de DNA-analyse. Dat betekent dat alleen jij de gegevens kunt opvragen.

Maar, als je wilt kan je jouw gegevens anoniem op laten nemen in een grote database. Anoniem betekent dat niet bekend is van welke persoon de genetische gegevens zijn. Internationale onderzoekers gebruiken deze informatie om een duidelijker beeld te krijgen van de invloed van genen op bepaalde ziekten.

Het enige wat de gebruikers van deze database zien is je geslacht en je leeftijd.

Wat betekent mijn uitslag?

Losse data zegt niet zoveel en geeft soms zelf verwarring. Ik heb een uitvoerige opleiding gehad op het gebied van DNA-analyse en kan je daarom op professionele wijze de uitslag uitleggen. Daarna bepalen we samen een eventueel vervolgtraject.

Een DNA-test helpt ons alleen als we ook de samenhang tussen de verschillende genen meenemen in ons plan. Ook je leefstijl, voedingspatroon en hoe jij omgaat met stress is van belang.

Staat nu vast welke ziekte ik krijg?

De kennis over DNA en waar het allemaal precies invloed op heeft is nog niet zo oud.  DNA-analyse is geen kristallen bol. Wel kan de test laten zien of je bepaalde genen hebt die het risico op verschillende aandoeningen en klachten beïnvloeden.

Jouw levensstijl, voeding en lichamelijke beweging hebben de grootste invloed op uw levensverwachting. Als blijkt dat je verhoogd risico loopt op bepaalde aandoeningen kunnen we een leefstijlplan opstellen om de verdere risico’s te verkleinen.

Loop je volgens de resultaten van de test een verhoogd risico op een bepaalde aandoening, dan is het belangrijk dat je een afspraak maakt met je huisarts.

Aan de andere kant: als een DNA-test geen verhoogd risico aangeeft, betekent dat niet dat je nooit ziek wordt. Ook dat hangt weer af van je levensstijl en jouw voedingspatroon.

 

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. Dat kan ook via telefoon. Bel dan met 06-10751022.